Bærruller

Å lage sitt eget syltetøy er faktisk veldig lett og smaker best. Server disse bærrullene til kaffen  

Oppskrift av @amillionmiless

Ingredienser

  • 2 bokser Danerolles Croissants Classic
  • 225 g frosne bær eller ferdig syltetøy
  • 2 ss honning
  • ½ ts vaniljesukker
  • 3 ss chiafrø
  • ½ dl vann

Fremgangsmåte

Bærruller

Syltetøy

  1. Start med at lage syltethøyet ved å ha bær, honning og vann i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke i et par minutter. Mos bærene lett ved å røre forsiktig. Syltetøyet skal ha en jevn og fin konsistens.
  2. Ha i chiafrøene og la syltetøyet avkjøle seg litt. Hell det over i et tett syltetøyglas og sett det i kjøleskapet.
  3. Syltetøyet er klar når chiafrøene har svellet opp og sugd opp den overflødige væsken. Dette tar som regel ½ – 1 time.

Bærrull

  1. Forvarm stekeoven til 180°C.
  2. Åpne boksen og rull ut deigen. Trykk ut de perforerte linjene og leg på et tynnt lag med syltetøy.
  3. Rul forsiktig sammen deigen og skjær den i 6 skiver som du legger på en bakeplate kledd med bakepapir.
  4. Bak bærrullene i ovnen i ca. 20 minutter til de blir gyldne og gjennombakt. Nytes til kaffen eller med en kopp te.