Blåbær-croissanter

Croissant med syltetøy er en klassiker. Men med blåbær blir det enda bedre! Ha på noen mandelflak hvis du vil ha det litt «crunchy».

Ingredienser

  • 1 boks Croissants Classic
  • 1 håndfull blåbær
  • 1 ss sukker
  • Mandler i skiver
  • 1 pisket egg til å pensle med

Fremgangsmåte

Blåbær-croissanter
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Åpne boksen og rull ut deigen. Skjær langs linjene for å få 6 trekanter.
  3. Plasser en trekant foran deg med langsiden fra deg og legg på noen blåbær.
  4. Rull sammen croissanten. Start med langsiden og rull mot spissen.
  5. Gjør dette med alle seks trekantene og legg dem på en bakeplate kledd med bakepapir.
  6. Bøy croissantene litt slik de at de får form som en croissant.
  7. Pensle med litt egg og dryss over litt sukker og mandler.
  8. Bak croissantene i 15 minutter eller til de blir gyldne.