Éclairs med hvit sjokolade

Éclair kommer trolig fra 1700-tallets Frankrike og ble sannsynligvis bakt av kokken Marie-Antoine Carême (gi mannen en statue). Deigen er avlang, har et mykt fyll og er toppet med et lag sjokolade. Men det viktigste er at eclairs helt utsøkte. Spesielt disse, med hvit sjokolade og bringebær!

Ingredienser

  • 1 boks Petits Pains au Chocolat
  • 250 gram ferske bringebær
  • 200 ml kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 plate hvit sjokolade
  • 1 pisket egg til pensling

Fremgangsmåte

Éclairs med hvit sjokolade
  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Ta ut deigen og kutt langs perforeringen.
  3. Fold de åtte deigene to ganger på langs og legg dem på et bakeplate kledd med bakepapir. Pensle med egg.
  4. Bake deigen i 8-10 minutter. La deigen avkjøle seg på rist.
  5. Visp fløten til krem og visp inn sukker mot slutten.
  6. Smelt sjokoladen i en liten kasserolle på lav varme eller i mikrobølgeovnen mens du rører hvert minutt til den er smeltet.
  7. Del bakverket på langs, men ikke skjær den tvers igjennom.
  8. Fyll bakverkene med krem og friske bringebær.
  9. Ha over den hvite sjokolade til slutt.